fbpx

Home

En guide till aktiviteter längs Göta Kanal: paddling, fiske, och mer

En guide till aktiviteter längs Göta Kanal: paddling, fiske, och mer

8 maj 2023

wepik-export-202305081423004xfT

Göta Kanal, känd som Sveriges blå band, sträcker sig över 190 kilometer från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Östersjön. Denna magnifika vattenväg erbjuder en mängd spännande aktiviteter för både lokalbefolkningen och turister. I den här guiden kommer vi att utforska några av de mest populära aktiviteterna längs Göta Kanal, såsom paddling, fiske och mycket mer.

  1. Paddling

Att paddla längs Göta Kanal är ett utmärkt sätt att njuta av den vackra naturen och uppleva kanalens historiska slussar. Du kan hyra kajaker och kanoter på flera platser längs kanalen, som till exempel vid Sjötorp (https://www.sjotorpskanotcentral.se/) och Töreboda (https://www.torebodakanot.se/). För en guidad tur rekommenderar vi Göta Kanal Kajak (https://www.gotakanalkajak.se/) som erbjuder både dags- och flerdagsturer längs kanalen.

  1. Fiske

Göta Kanal är en dröm för fiskeentusiaster, med rikligt med fisk som abborre, gädda och mört. Du kan fiska från land, båt eller vid någon av de många fiskebryggorna längs kanalen. Tänk på att fiskekort krävs för att fiska i kanalen och kan köpas på nätet (https://www.ifiske.se/fiskekort-gota-kanal.htm) eller i närheten av fiskeplatserna.

  1. Cykling

Cykling är en populär aktivitet längs Göta Kanal, och med över 87 kilometer bilfria cykelvägar är det enkelt att njuta av en säker och avkopplande cykeltur. Göta Kanal Cykelled (https://www.gotakanal.se/sv/att-gora/cykling/) erbjuder en välmarkerad rutt som sträcker sig mellan Sjötorp och Töreboda. Du kan hyra cyklar på flera platser längs kanalen, som till exempel vid Cykeluthyrning Sjötorp (https://www.cykeluthyrning.se/) och Töreboda Cykeluthyrning (https://www.torebodacykeluthyrning.se/).

  1. Vandring

Göta Kanal erbjuder flera vackra vandringsleder som passar alla åldrar och konditionsnivåer. En populär vandringsled är den 16 kilometer långa Tåtorpsrundan (https://www.gotakanal.se/sv/att-gora/vandring/tatorpsrundan/), som passerar genom skog, betesmarker och längs kanalen. För en kortare vandring, prova Bergs slussar Runt (https://www.gotakanal.se/sv/att-gora/vandring/bergs-slussar-runt/), en 6 kilometer lång led som erbjuder fantastiska vyer över slussarna och kan

no comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Written by.
Andreas Karlsson